به گزارش برنا، پرویز کرمی با بیان لزوم برنامه ریزی اوقات فراغت جوانان گفت: سازمان ملی جوانان به عنوان دستگاه متولی در امور جوانان اقدام به رصد، پژوهش و پیگیری امور این قشر می کند. سازمان فقط در مواقعی که موضوع ویژه جوانان دارای متولی نباشد، وارد شده و اجرای آن را از طریق هماهنگی، نظارت و ساماندهی برعهده می گیرد. اوقات فراغت و ازدواج دو مقوله ای هستند که هم اکنون بدون متولی بوده و از سوی سازمان ملی جوانان به صورت ویژه پیگیری می شوند.
وی اوقات فراغت را زمینهساز بروز و ظهور توانمندی های جوانان دانست و تاکید کرد: اوقات فراغت در رشد و شکوفایی استعدادها و توانایی جوانان بسیار موثر است. این زمان اگر با هدف، روش و چارچوب مشخصی پیگیری شود، منجر به رشد و تعالی فرد و جامعه می شود. این در حالی است که اگر گذران اوقات فراغت بدون هدف اجرا شود، فرد و جامعه را دچار آسیب می کند.
کرمی پیگیری و هماهنگی بین بخشی را وظیفه سازمان ملی جوانان در حوزه اوقات فراغت اعلام و تصریح کرد: این سازمان از طریق ستاد ساماندهی امور جوانان و شورای عالی جوانان وظایف دستگاه ها را مشخص و بر نحوه اجرای آنها نظارت می کند.
در جلسه 28 شورای عالی جوانان در سال 86 که با حضور دستگاه های مرتبط برگزار شد، اهداف، راهبردها، سیاست ها و برنامه های اوقات فراغت مصوب شد. ضمن اینکه در جلسه ششم تیر ماه سالجاری شورای عالی جوانان به ریاست دکتر احمدی نژاد، دستگاه ها موظف شدند مصوبات گذشته را به منظور تقویت نقش و حضور خانواده ها و با برنامه های مصوب در اوقات فراغت اجرا کنند.
افزایش دوبرابری بودجه اوقات فراغت استان ها توسط رییس جمهور
معاون فرهنگی سازمان ملی جوانان با اشاره به افزایش دو برابری بودجه استانداری ها برای اوقات فراغت گفت: در سال گذشته استانداری ها می بایست حداقل 400 میلیون تومان برای اوقات فراغت جوانان اختصاص می دادند. سازمان ملی جوانان در سال جاری خواستار افزایش این بودجه به 600 میلیون تومان بود که با دستور رییس جمهور در شورای عالی جوانان این بودجه دو برابر افزایش یافت. استانداری ها با هماهنگی دستگاه مرتبط و سازمان ملی جوانان این بودجه را هزینه کرده و سازمان ملی جوانان عملکرد دستگاه ها را در هزینه کرد بودجه مورد نظر، جمع بندی و به شورای عالی جوانان گزارش می کند.
کرمی با اعلام الزام دستگاه ها نسبت به تکمیل سامانه اوقات فراغت تصریح کرد: در جلسه شورای عالی جوانان دستگاه های مرتبط با اوقات فراغت موظف شدند اطلاعات خود را وارد سامانه کرده و نسبت به تکمیل آن اقدام کنند. هم اکنون این سامانه به نیمه فعالیت خود رسیده است. امیداوریم با همکاری سازمان ها اطلس، اوقات فراغت تکمیل و جوانان و خانواده ها از خدمات پایگاه ها مطلع شوند.
دستگاه های فعال حوزه اوقات فراغت تقدیر می شوند
وی از معرفی دستگاه های کم کار در حوزه اوقات فراغت خبر داد و افزود: سازمان های کم کار در حوزه اوقات فراغت از طریق سامانه شناسایی و به دستگاه های متولی و شورای عالی جوانان معرفی می شوند. ضمن اینکه سازمان هایی که همکاری های لازم را انجام دهند، مورد تشویق قرار می گیرند.
معاون فرهنگی سازمان ملی جوانان بر نقش فرهنگ سازی و اطلاع رسانی دستگاه های مختلف تاکید کرد و افزود: متاسفانه خانواده ها درک درستی از اوقات فراغت ندارند و برای اصلاح نگرش آنها نیازمند فرهنگ سازی و آموزش و اطلاع رسانی هستیم. صدا و سیما، مطبوعات و خبرگزاری ها در مصون سازی جوانان از آسیب ها و جهت دهی درست به نحوه گذران اوقات فراغت نقش بیبدیلی دارند. اکنون بیشتر وقت نوجوانان و جوانان ایران و حتی سایر کشورها با تلویزیون سپری می شود. آموزش و ارایه بینش صحیح نسبت به اوقات فراغت وظیفه مطبوعات و صدا و سیما است.